Despre noi

Pasiune pentru lavanda, respect pentru natura!

Lavanda este o planta aromatica, medicinala si decorativa, avandu-si originile in zona Mediteraneana. Etimologic, numele de „lavanda” pare sa provina din latinescul „lavare”, care inseamna sau „a imbaia”. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile ei antiinflamatorii si antiseptice, lavanda este bogata in antioxidanti, favorizeaza detoxifierea organismului si reduce starile de agitatie si anxietate, ajutandu-ne sa scapam de stres si insomnii.

Rasfat si relaxare cu produsele LavandEssence!

Ingredientul-vedeta al gamei de produse LavandEssence este obtinut din recolta proprie de Lavandula Angustifolia Blue Scent, o varietate de plante recunoscuta pentru parfumul si calitatea acesteia, cultivata in Romania fara intrebuintarea pesticidelor sau a ingrasamintelor chimice. Gama de produse LavandEssence include, printre altele, uleiul esential de lavanda, puritate 100%, fara alcool sau alte adaosuri sintetice, pernute aromaterapeutice umplute cu flori naturale de lavanda, saruri si bile efervescente de baie, dar si ceai de lavanda, saculete parfumate si flori uscate natural pentru preparate gastronomice.

nike dunk high black leather chair for sale | previously released jordans

Știați că?

In secolul al XIV-lea, Regele Carol al VI-lea al Frantei a ordonat ca toate pernele sa fie umplute cu flori de lavanda pentru ca somnul sa-i fie mai lin.

Legenda lavandei

A fost odata, ca niciodata, in vremuri de mult trecute o preafrumoasa zana pe nume Lavandula. Era blonda, cu ochi albastri si crescuse printre florile de lavanda salbatica de pe colinele muntelui Lure din Franta.
Intr-o zi, Lavandula a decis ca e timpul sa locuiasca în alta parte si a inceput sa rasfoiasca o carte cu peisaje frumoase in cautarea locului potrivit. Brusc, s-a oprit la pagina care infatisa regiunea Provence. A inceput sa planga de tristete la vazul acelor terenuri aride, necultivate. Lacrimile ei de culoarea lavandei au cazut, picatura cu picatura, pe cartea deschisa. Stanjenita, frumoasa zana s-a sters la ochi, dar intre timp picaturile „de lavanda” se imprastiasera si mai mult pe paginile cartii. Dorind sa acopere lacrimile, zana a desenat un cer de un albastru ireal peste toate peisajele din Provence.
Din acea zi, lavanda creste in voie pe pamanturile aride din Provence, iar tinerele fete de pe acele meleaguri au ochi albastri cu reflexe de culoarea lavandei, accentuate atunci cand privesc spre cerul insorit care lumineaza campurile inflorite de lavanda.

------------

Frumoasa Lavandula trebuie sa fi varsat cateva lacrimi si peste culturile LavandEssence, pentru ca si aici lavanda are aceeasi culoare si acelasi parfum incantator care au transformat regiunea Provence intr-un taram de basm.

O poveste frumoasa si cateva picaturi de ulei esential de lavanda – tot ce aveti nevoie pentru a va destinde si a evada in lumea viselor!